Te Koop

Ik heb regelmatig zowel hardware als software voor de Acorn Electron te koop. Ik exploiteer geen webshop en verkoop mijn (tweedehands) producten op particuliere titel. Tenzij anders aangegeven is, is de hardware getest en werkend. Er is echter geen recht op retournering zoals bedoeld in de wetgeving met betrekking tot kopen op afstand.

Mocht je interesse hebben in één of meer van de aangeboden producten dan kan je een bericht sturen naar te-koop@acornelectron.nl.

Acorn Electron

Beschikbaar voor de verkoop: twee stuks Acorn Electron in zeer goede staat. Werkend en inclusief netvoeding. Prijs per stuk: €100,00 exclusief verpakkings- en verzendkosten.

Wifi cartidge voor acorn electron

Momenteel niet op voorraad, bij voldoende interesse laat ik echter weer een aantal printen maken. Prijs per stuk: €55,00 exclusief verpakkings- en verzendkosten.

Neem even kennis van onderstaande punten voordat je een bestelling voor een van deze cartridges bestelt:

VEILIGHEID

De Acorn Electron is op geen enkele manier een veilig apparaat, noch de software voor de WiFi-module. Bij het gebruik van de commando’s of het stuurprogramma kunnen gebruikersnamen en wachtwoorden in het geheugen worden bewaard.

COMPATIBILITEIT

Deze cartridge is getest met een Acorn Electron en een standaard Acorn Plus-1 uitbreidingsmodule. Het is ook getest met een Acorn Plus-1 en een Pres Plus-1 ROM. Beide configuraties werken perfect.

Bekende problemen:

  • Met een Pres AP6 ROM in een Plus-1 is er een lichte verstoring op het scherm na een harde reset. De cartridge werkt nog steeds zoals verwacht.
  • De CPLD is geconfigureerd om te detecteren of deze is geïnstalleerd in een BBC Master-computer. De software is geschreven voor gebruik in een Electron en werkt niet feilloos in een BBC Master.
  • Evenmin is de compatibiliteit getest met een schijfsysteem, de Tube en Econet-interface. Ze werken waarschijnlijk niet correct samen.
  • Dit bord botst ook met de AP5-extensie voor de Electron, aangezien beide borden (een deel van) pagina & FC en pagina & FD aansturen.
  • Niet alle games zijn compatibel met WiCFS (net als UPCFS). Een lijst met bekende werkende spellen is te vinden op: https://www.retro-kit.co.uk/page.cfm/content/UPCFS-Working-titles/