Te Koop

De WiFi cartridges en Minus One printen zijn voorlopig niet leverbaar wegens de leveringsproblemen van enkele componenten.

Ik heb regelmatig zowel hardware als software voor de Acorn Electron te koop. Ik exploiteer geen webshop en verkoop mijn (tweedehands) producten op particuliere titel. Tenzij anders aangegeven is, is de hardware getest en werkend. Er is echter geen recht op retournering zoals bedoeld in de wetgeving met betrekking tot kopen op afstand.

Mocht je interesse hebben in één of meer van de aangeboden producten dan kan je een bericht sturen naar te-koop@acornelectron.nl.

Wifi cartidge voor acorn electron

Momenteel niet op voorraad. Prijs per stuk: €52,50 exclusief verpakkings- en verzendkosten.

Neem even kennis van onderstaande punten voordat je een bestelling voor een van deze cartridges plaatst:

VEILIGHEID

De Acorn Electron is op geen enkele manier een veilig apparaat, noch de software voor de WiFi-module. Bij het gebruik van de commando’s of het stuurprogramma kunnen gebruikersnamen en wachtwoorden in het geheugen worden bewaard.

COMPATIBILITEIT

Deze cartridge is getest met een Acorn Electron en een standaard Acorn Plus-1 uitbreidingsmodule. Het is ook getest met een Acorn Plus-1 en een Pres Plus-1 ROM. Beide configuraties werken perfect.

Bekende problemen:

  • Met een Pres AP6 ROM in een Plus-1 is er een lichte verstoring op het scherm na een harde reset. De cartridge werkt nog steeds zoals verwacht.
  • De CPLD is geconfigureerd om te detecteren of deze is geïnstalleerd in een BBC Master-computer. De software is geschreven voor gebruik in een Electron en werkt niet feilloos in een BBC Master.
  • Evenmin is de compatibiliteit getest met een schijfsysteem, de Tube en Econet-interface. Ze werken waarschijnlijk niet correct samen.
  • Dit bord botst ook met de AP5-extensie voor de Electron, aangezien beide borden (een deel van) pagina & FC en pagina & FD aansturen.
  • Niet alle games zijn compatibel met WiCFS (net als UPCFS). Een lijst met bekende werkende spellen is te vinden op: https://www.retro-kit.co.uk/page.cfm/content/UPCFS-Working-titles/

ACORN ELECTRON MINUS ONE

De MINUS ONE is een printje waarmee je drie cartridge slots toevoegt aan een Electron zonder Plus 1. De bovengenoemde WiFi interface werkt ook in deze slots waardoor je dus niet meer per se een moeilijk verkrijgbare en kostbare Plus 1 nodig hebt.

Let er wel op dat er enkele SMD componenten op de print gesoldeerd moeten worden, waaronder een 44 pins CPLD.

De kale print kost slechts €5,00 exclusief verzending en verpakking. Indien je zelf onvoldoende vaardigheden bezit voor het solderen (van SMD componenten) dan kan ik in overleg, tegen vergoeding, een compleet gebouwde print leveren.

Meer informatie over de Minus One vind je op StarDot.

Electron Econet Twee

De EENT is een Econet Interface voor de Electron. Hiermee is het mogelijk om bestanden op een Econet Fileserver te plaatsen. Netwerken a la jaren ’80. Deze interface mag niet in jouw collectie ontbreken als je een Electron en een Econet hebt liggen.

De prijzen zijn:

  • Leeg PCB met GAL en ROM: €10,00
  • PCB plus componenten als bouwpakket: €50,00
  • Compleet gebouwd en getest: €70,00