Om de ElkWiFi print te gebruiken had je tot voor kort een Plus1 nodig. Met de komst van de Minus One is dat verleden tijd.

De Minus One is een kleine print van circa 10 x 10 cm die direct op de expansion connector van de Electron aangesloten wordt. Je krijgt dat de beschikking over drie cartridge slots waarvan er twee volledig compatibel zijn met de slots in de Plus 1.

Ik heb deze print gebouwd en getest. Enige handigheid is wel vereist bij het solderen van de smd CPLD, maar verder is het goed te doen.

Let er wel op dat de connector die naar de Electron gaat aan de onderzijde gemonteerd wordt, dus aan de componentenzijde gesoldeerd wordt! Dit is niet duidelijk als je de print in handen hebt.

Nadat de print in elkaar gezet is kan de CPLD geprogrammeerd worden. Ook hierbij is het even opletten dat de JTAG connector bezet is conform de Altera programmers en niet conform de Xilinx Platform Cable.

Meer informatie over deze print vind je op het StarDot forum: https://stardot.org.uk/forums/viewtopic.php?f=3&t=13089.

De print werkt prima en zoals gezegd kan het WiFi printje hierin geplaatst worden.

Via mijn “te koop” pagina op deze website kan je het printje bestellen en in overleg wil ik het ook nog wel voor je in elkaar zetten en de CPLD programmeren.